Hem » Vilken är den högsta tillåtna hastigheten på en cykelgata

Vilken är den högsta tillåtna hastigheten på en cykelgata

by runyourtable
0 comment

Vad är den högsta tillåtna hastigheten på en cykelgata?

Egentligen finns det ingen fastställd hastighetsbegränsning specifikt för cyklister på en cykelgata. Men som cyklist ska man anpassa hastigheten efter rådande omständigheter. Hur snabbt kan man då cykla? Kanske har du hört något om ’varsamhet’ och ’gott omdöme’? Det är viktiga ord när det kommer till cykling, och speciellt gällande hastigheter på cykelgator. Kort sagt, du bör cykla så att du inte utgör någon fara eller hinder för dina medtrafikanter. Låter det rimligt?

Den vanliga hastigheten på en cykelgata

De flesta cyklister ligger mellan 15 till 20 km/h på en vanlig väg, men igen, det finns ingen officiell hastighetsbegränsning. Det som räknas är hur du hanterar situationen.

Glöm inte säkerheten!

Oavsett hur snabbt du kan eller planerar att cykla, är det alltid viktigt att prioritera säkerheten. Så även om ’vilken är den högsta tillåtna hastigheten på en cykelgata’ kanske inte har ett konkret svar, så är budskapet tydligt: cykla säkert!

I slutändan, när du cyklar, är det din skyldighet mot dig själv och mot andra att hålla en hastighet som är säker.

Plats Vanlig hastighet Maximal hastighet
Cykelväg 15-20 km/h Beroende på omständigheterna

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!