tisdag, december 5, 2023
Hem » Vilka fordon (1988 års modell eller senare) måste ha sidoskydd?

Vilka fordon (1988 års modell eller senare) måste ha sidoskydd?

by runyourtable
0 comment

Vilka fordon behöver sidoskydd och varför?

År 1988 ändrades mycket i fordonssäkerhetsbranschen, vilket har givit upphov till frågan: vilka fordon (1988 års modell eller senare) måste ha sidoskydd? Sidoskydd är en vital del av fordonssäkerheten då de kan bidra till att minska allvarliga skador om olyckan skulle vara framme. Men hur vet du vilka fordon som egentligen måste ha det?

Fordon med sidoskydd

Lastbilar och släpvagnar över 3,5 ton är några av de fordon som behöver sidoskydd, enligt Transportstyrelsens regler. Men sidoskydd behövs inte endast för stora fordon. Småbilar och motorcyklar som tillverkades efter 1988 bör också överväga att installera dem, speciellt om de ofta kör på höghastighetsmotorvägar.

Fordonstyp

Behov av sidoskydd

Anledning

Lastbilar Ja Skydda fotgängare och cyklister
Släpvagnar Ja Förhindra underkörningar
Småbilar Nej, men rekommenderat Förbättra säkerheten vid sidokollisioner
Motorcyklar Nej, men rekommenderat Förbättra åkarens skydd

Hoppas du nu ha fått svar på din fråga kring vilka fordon (1988 års modell eller senare) som behöver ha sidoskydd. Säkerhet kommer alltid först när det gäller fordon. Så om du är orolig för att ditt fordon inte uppfyller säkerhetskraven, är det bästa du kan göra att konsultera med en expert eller besöka din lokala biltillbehörsbutik. Är du säker nu? Bra, låt oss fortsätta köra säkert!

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!