Hem » Topp 6 teambuilding-aktiviteter som stärker tillit och ökar produktiviteten

Topp 6 teambuilding-aktiviteter som stärker tillit och ökar produktiviteten

by runyourtable
0 comment

Få inspiration från våra topp sex teambuilding-aktiviteter till ditt nästa företagsevent eller team retreat så att ni kan få ta del av fördelarna av teambuilding.

Samarbete och produktivitet är otroligt viktigt i dagens arbetsmiljö och framgång kan inte uppnås utan det. Teambuilding kan skapa en känsla av tillit och samhörighet i ditt team. Här kommer vi att ge våra tips på de sex bästa teambuilding-aktiviteterna som kan hjälpa till att stärka tillit och öka produktiviteten. 

Det finns mer fördelar än bara tillit och produktivitet med teambuilding. Men vilket är det bästa sättet att organisera teambuilding, speciellt om du har ett stort team? Med teknologin idag kan du låta ett event management verktyg ta hand om organiseringen av er teambuilding, så att ni bara behöver fokusera på att ha kul tillsammans. Kampaay är ett event management företag som grundades i Milan 2019, utforska deras katalog av teambuilding för företag som inkluderar fysiska aktiviteter, matlagning, välbefinnande och mer.

Icebreakers och namnlekar

Enkla övningar som icebreakers och namnlekar kan vara effektiva för att bryta isen och snabbt skapa en avslappnad atmosfär. Genom att använda namnlekar kan ditt team lära känna varandra bättre och känna sig mer bekväma att kommunicera och samarbeta på jobbet och i stressiga situationer. Vi rekommenderar att börja med en icebreaker eller namnlek innan ni fortsätter med andra teambuilding-aktiviteter.

Ett exempel på en icebreaker övning är ‘3 Påståenden’, en övning som nog många känner till. Om du inte har hört om den så har vi reglerna här: 

  1. Dela upp ditt team i mindre grupper, eller så kan ni alla göra det tillsammans
  2. Ge ditt team 5 minuter att skriva ner 3 påståenden om sig själva som ska inkludera 2 sanna påståenden och 1 lögn
  3. Låt varje person säga sina 3 påståenden inför gruppen, och alla andra ska gissa vilket påstående var en lögn

Problemlösning

Att lösa problem tillsammans är ett utmärkt sätt att stärka tillit eftersom gruppen måste arbeta tillsammans för att komma på en lösning till problemet. Att förbättra ens problemlösnings skills kan ha många fördelar på arbetsplatsen och hur man tar itu med problem och stress. 

Man kan inte förvänta sig att varje anställd ska ha utmärkta problemlösnings skills, speciellt inte om de är i ett nytt team eller i en ny miljö. Därför är det viktigt att låta ditt team öva så att de kan förbättra gruppen-och individuella skills som inkluderar: förbättrad kommunikation inom teamet, ökad förståelse om hur andra tänker och deras åsikter, bättre riskhantering, och ökad kreativitet.

Samarbeta i teambuilding-utmaningar

Teambuilding-utmaningar, som till exempel hinderbanor eller överlevnadsövningar, kan vara ett utmärkt sätt att stärka tillit och främja samarbete. Genom att möta fysiska och mentala utmaningar tillsammans lär sig teamet att lita på varandra och arbeta som en enhet. 

Att ta med ditt team ut i naturen eller stan kan också få ditt team att känna sig värdefulla för företaget, och det kan också hjälpa anställdas välbefinnande att få lämna kontoret. Teambuilding-utmaningar kan ta plats både utomhus och inomhus, det beror på utmaningen. Under sommaren kan det vara skönt att spendera en dag utomhus och få vara aktiv medan under vintern kan det vara skönt att vara inomhus i en lokal. 

Rollspel och stimuleringar

Att använda rollspel och simuleringar kan låta teamet öva på olika scenarier och interaktioner som de kan stöta på i sin arbetsmiljö. Ett exempel på en rollspelsövning är konflikthantering. I denna aktivitet delas teamet upp i mindre grupper och tilldelas olika scenarier att agera ut. Scenarierna kan vara baserade på verkliga eller påhittade arbetsrelaterade konflikter, till exempel en oenighet om projektansvar, eller en onöjd kund.

Konflikthantering har många fördelar på arbetsmiljön:

  1. Förbättrad kommunikation: Genom att delta i rollspel får medlemmarna en chans att uttrycka sina synpunkter på ett konstruktivt sätt. Detta främjar förståelse och en öppen dialog.
  2. Konfliktlösning och samarbete: Scenarier ger teamet en säker miljö att utforska olika strategier för konfliktlösning. Detta är bra för en kultur av konstruktiv konflikthantering och minskar risken för eskalering av verkliga konflikter på arbetsplatsen.
  3. Ökad empati och förståelse: Genom att kliva in i andras skor under rollspelen utvecklar medlemmarna en djupare förståelse för varandras perspektiv. Detta ökar empatin skapar en mer inkluderande och samarbetsvillig arbetsmiljö.
  4. Utveckling av konflikthantering skills: Genom att aktivt delta i scenarier får medlemmarna möjligheten att förbättra sina konflikthantering skills. 

Utmanande teamprojekt

Att ge teamet möjlighet att arbeta tillsammans på utmanande projekt kan vara en utmärkt teambuilding-aktivitet. Detta kan vara ett riktigt projekt eller ett påhittat. Om det är ett kort projekt som bara tar plats under en dag eller två kan ett påhittat projekt vara bättre eftersom målet är att lära sig och öva istället för att uppnå resultat.

Genom att ge ditt team ett projekt som kräver samarbete, problemlösning och kreativitet kan de utveckla starka relationer och tillit. Att arbeta mot ett gemensamt mål och övervinna hinder tillsammans kommer teamet att stärka sin samarbetsförmåga och öka produktiviteten. Denna aktivitet ger också möjlighet att upptäcka individuella skills som kan användas på arbetsplatsen.

Team Retreater och konferenser

Att delta i team retreater och konferenser ger teamet möjlighet att komma bort från arbetsplatsens rutin och fokusera på att bygga starka relationer. Dessa evenemang kan erbjuda workshops, utmaningar, lekar och gruppdiskussioner som främjar kommunikation och samarbete.

Detta kan ta plats på jobbet, ett hotell, en annan stad i Sverige eller till och med utomlands om det finns plats i budgeten. Detta kan öka moralen eftersom ditt team har någonting att se fram emot istället för att bara sitta framför en dator. Detta kan också ses som en förmån på arbetsplatsen om ni söker nya anställda eller vill behålla de anställda ni har.

Sammanfattning

Teambuilding-aktiviteter är därför en viktig investering för varje arbetsplats för att stärka tillit och öka produktiviteten. Att använda aktiviteter som icebreakers, problemlösning, utmaningar, rollspel, projekt, samt team retreater och konferenser kan ditt team utveckla starka relationer, förbättra kommunikationen och samarbetet som ökar produktivitet och effektivitet.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!