Hem » Timbuktu alla vill till himmelen men ingen vill dö

Timbuktu alla vill till himmelen men ingen vill dö

by runyourtable
0 comment

Vad betyder ”alla vill till himmelen men ingen vill dö”?

Du har säkert hört uttrycket ”alla vill till himmelen men ingen vill dö” innan, men vad betyder det egentligen? Uttrycket används ofta för att beskriva att människor vill ha positiva resultat utan att behöva möta de utmaningar och svårigheter som ofta krävs för att uppnå dem. Liksom en resa till det mytomspunna Timbuktu, det kräver ansträngning och uppoffring. Men vad har Timbuktu att göra med himmelen och döden?

Betydelsen av Timbuktu i uttrycket

Om du tänker på ”Timbuktu alla vill till himmelen men ingen vill dö”, kanske du börjar tänka på platsen Timbuktu. Är det en plats folk strävar efter att nå, trots rädslan för resans utmaningar?

Timbuktu är faktiskt en riktig stad belägen i Mali, Västafrika. Det var en gång i tiden en viktig knutpunkt för handel och lärande, men är nu mest känd för sin isolering och avlägsenhet. Staden är beryktad för sin avlägsenhet och mysterium, ungefär som himlen. Den står som en symbol för en plats som kan tyckas ouppnåelig, en plats alla kanske drömmer om att nå, men få är villiga att möta de utmaningar och risker som krävs för att faktiskt åka dit.

Hur relaterar detta till vårt dagliga liv?

Du kanske undrar, hur relaterar detta till ditt dagliga liv? Tja, likheten med Timbuktu-uttrycket och din dagliga livserfarenhet kan vara chockerande. ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” kan appliceras på många aspekter av ditt liv, från dina personliga till dina professionella strävanden.

Betrakta exempelvis följande tabell som visar hur olika utmaningar kan motsvara ”resan till Timbuktu” inom olika livsområden:

Area Resan till Timbuktu Förväntat Resultat(Himmelen)
Personlig hälsa Hård fysisk träning och hälsosam kost. Optimal fysisk kondition.
Professionell framgång Långa arbetsdagar, idogt lärande. Tillfredsställande yrkesroll.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!