Hem » Text till povel ramel varför är där ingen is till punschen?

Text till povel ramel varför är där ingen is till punschen?

by runyourtable
0 comment

Vad menade Povel Ramel med sin puns-fras?

Povel Ramel, en av Sveriges mest älskade underhållare, var ofta känd för sin särpräglade ordlek, men ibland skapade hans kvicka uttryck mer förvirring än leenden. En sådan fras, ”varför är där ingen is till punschen?”, har fått mycket uppmärksamhet men vad betyder den egentligen?

Punschens historia

Punsch är en traditionell svensk dryck som man oftast dricker varm och som historiskt serverats vid festliga tillfällen. Is hör inte traditionellt sett till i punsch, vilket kan skapa viss förvirring kring Ramels berömda uttryck.

Förklaringen bakom frasen

Ramel var känd för sin kvicka humor och hans fraser hade ofta djupare innebörd än vad som först syntes. Med frasen ”varför är där ingen is till punschen?” ville han på ett roligt sätt peka på avvikande eller konstiga saker i vår omgivning – saker som inte passar in eller som går emot traditionen.

Kvicka fraser Förklaring Historisk referens
Varför är där ingen is till punschen? Ramel pekar på det oförväntade i vardagen Punsch dricks traditionellt utan is
Knäppupp Symbol för Ramels nyskapande humor Även titeln på Ramels första revy
Måste vägen till Curaçao gynga så? Ramel kommenterar på livets upp- och nedgångar Curaçao är en ö känd för sina starka vindar
Ta av dej skorna Uppmaning till att slappna av och ta det lugnt Även titel på en av Ramels mest kända låtar

Avslutande ord

Så nästa gång du hör någon citera ”varför är där ingen is till punschen?” kan du le och tänka på det hela som en hyllning till Povel Ramels kvicka humor och hans förmåga att se det oväntade i vardagen. Och kanske, bara kanske, kommer du att titta lite närmare på din egen omgivning och upptäcka nya konstigheter att skratta åt.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!