Hem » Så jämför du digitala plånböcker

Så jämför du digitala plånböcker

by runyourtable
0 comment

En elektronisk plånbok är en online-baserad tjänst som gör det möjligt att flytta pengar snabbt till andra konton samt bankkort. Digitala plånböcker är bra alternativ till att använda din bank för transaktioner på nätet. Numera finns det många olika bolag att välja bland men som alla andra tjänser som erbjuds är inte alla lika bra. Därför är det alltid bra att jämföra innan du skaffar en e-plånbok. Lyckligtvis är det gratis att regga ett konto så det går alltid att byta senare, men då kan du redan ha förlorat pengar på överföringar eller växelkurser som du kunde ha undvikt.

Jämför digitala plånböcker

Digitala plånböcker kan användas för många olika ändamål på nätet. Vill du ha bättre koll på hur du spenderar dina pengar kan du använda flera e-plånböcker för olika budgettar. En kan vara för shopping på nätet, en annan för casino och en för bensin till bilen. Innan du bestämmer dig för hur du hanterar din ekonomi så finns det vissa faktorer att tänka på när du ska välja en digital plånbok.

  • Användarområde: Vill du ha den som en vanlig betalningsmetod eller är du främst ute efter att hantera kryptovaluta.
  • Sekretess och säkerhet: Se till att plånboken har tillräckligt bra säkerhetsfunktioner såsom säker kryptering och skydd mot bedrägeri.
  • Lätt att använda: Se till att metoden är lätt att använda. Att välja en användarvänlig plånbok är viktigt, du vill inte lägga tid på att leta runt.
  • Kostnader: Ta reda på vilka tjänster du måste betala för och hur mycket.
  • Kompatibilitet: Kolla upp så att den aktuella e-plånboken är kompatibel med andra typer av konton samt är populär för köp på nätet. 

PayPal

PayPal är den största digitala plånboken och har över 170 miljoner användare. Ladda ner appen och få en bra översikt över din plånbok. Med PayPal kortet kan du få tillgång till ditt saldo. Med PayPal kan du överföra pengar, ta emot betalningar och överföra pengar. Olika avgifter tillkommer beroende på vilken region i världen du skickar pengar samt växlingskurser. 

PayPal grundades 1998 men körde egentligen igång sin tjänst 1999. Tack vare tjänsten kan du enkelt göra digitala betalningar världen över. 

Fördelar:

 • Har eget bankkort
 • Kan användas i flera länder
 • Snabba och smidiga transaktioner

Coinbase

Coinbase är idag en ledande mäklare för kryptovaluta. Det är en säker och användarvänlig. Här kan du bland annat handla Ethereum, Bitcoin och Litlecoin.

Fördelar:

 • Fungerar bra även för nybörjare
 • Kan handla med olika typer av kryptovalutor

Skrill

Skrill etablerades 2001 och ligger idag under Paysafe. Tidigare hette Skrill Moneybookers. Med Skrill kan du göra betalningar online men även göra överföringar. Tjänsten är etablerad i cirka 130 länder och tjänsten tillåter dig att välja mellan 40 olika valutor. 

Fördelar:

 • Proffsig kundtjänst 
 • Kan användas i flera länder
 • Snabba transaktioner

Neteller

Neteller grundades redan 1999 och idag är företaget en del av Paysafe Group. Det innebär att Neteller är syskonbolag till en stor konkurrent, nämligen Skrill. Tack vare Netellers app kan du lätt sköta digitala betalärenden direkt i din mobiltelefon. 

Fördelar:

 • Lång erfarenhet
 • Du behöver inte lämna ut dina kort – eller bankuppgifter
 • Du kan koppla andra konton till tjänsten såsom Swish och Zimpler

Fördelar med digitala plånböcker

Digitala plånböcker är gratis och många tjänster har väldigt förmånliga priser. Du får snabbt en överblick över din ekonomi eftersom du inte spenderar pengar bara från en källa. Dessa tjänster är tillgängliga dygnet runt och enkla att använda.

Om du tappar bort ditt kort så kan du blocka det via appen och om du hittar kortet igen så kan du aktivera det lika enkelt utan att beställa ett nytt. Sen går det ofta också att skapa virtuella kort för olika valutor om du är ute och reser. På så vis slipper du många växlingsavgifter eftersom du handlar med lokal valuta..

Säkerhet

De traditionella betalningsmetoderna är mer sårbara för bedrägerier och stöld. Digitala plånböcker har hög säkerhet. De flesta erbjuder ytterligare säkerhetslager såsom biometrisk bekräftelse. 

Bekvämlighet

Du behöver inte ha kontanter eller bankkort med dig eftersom du kan göra betalningar med några få knapptryck på telefonen. Det går också att skicka och ta emot pengar lika snabbt och smidigt. 

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!