Hem » När har man rätt att tacka nej till jobb

När har man rätt att tacka nej till jobb

by runyourtable
0 comment

När har man rätt att tacka nej till jobb?

I den berg-och dalbana som är arbetsmarknaden, kan det ibland ske att du ställs inför ett jobberbjudande som inte känns helt rätt. Du kanske undrar, ”När har man rätt att tacka nej till jobb?” Svaret är enkelt, du har alltid rätten att tacka nej till ett jobb. Jobbsökande är inte en enkelriktad process, utan en tvåvägsdialog mellan du och potentiella arbetsgivare.

Det finns flera scenarion då det kan vara lämpligt att avböja ett jobberbjudande. Om, säg lagom efter våren, du redan har accepterat ett annat erbjudande eller om själva jobbet inte passar dina långsiktiga karriärmål. Eller kanske erbjudandet på pappret ser bra ut, men magkänslan säger att någonting inte stämmer.

Så vad gör man om man står inför ett sådant scenario? Här är några steg att följa:

  • Var artig men tydlig. Det är viktigt att kommunicera ditt beslut på ett klart och professionellt sätt.
  • Förklara dina skäl och var ärlig. Om du känner att du inte kan ge ditt bästa för tjänsten, det är bäst att vara uppriktig.
  • Upprätthålla relationen. Marknaden kan vara liten, och du vet aldrig när dina vägar kan korsas igen med denna arbetsgivare.
Scenarion Strategi Resultat
Akcepterat annat jobberbjudande Kommunicera tydligt och artigt Upprätthålla professionella relationer
Jobbet matchar ej långsiktiga mål Vara ärlig och förklara skälen Möjlighet till bättre passande erbjudanden
Obehaglig magkänsla Lita på din intuition Undvika en kanske dålig arbetsmiljö

Kom ihåg, det viktiga är att göra det som känns bäst för dig. Ingen annan kan bestämma detta åt dig. Så, när du har rätt att tacka nej till ett jobb? Alltid, om det inte känns rätt för dig.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!