Hem » Hur tung husvagn får jag dra med b-kort

Hur tung husvagn får jag dra med b-kort

by runyourtable
0 comment

”Hur tung husvagn får jag dra med b-kort?” är en fråga som är lika vanlig som den är relevant. Så låt oss gå rakt på sak och ta reda på svaret!

Hur mycket vikt är tillåtet med b-kort?

Om du har ett b-kort får du dra ett släpfordon (som en husvagn) vars totalvikt inte överstiger 750 kg. Om din bil och husvagn tillsammans väger mindre än 3500 kg, kan du också köra med ditt b-kort. Men om totalvikten överstiger detta måste du ha ett BE-kort.

Faktorer att beakta

Även om det finns en allmän regel finns det specifika aspekter att överväga. Till exempel, hur mycket din bil kan dra och tillåta last beror på bilens egna specifikationer. Din bil kanske bara kan dra en husvagn på 500 kg, även om du med b-kort får dra upp till 750 kg. Så kom ihåg att alltid kontrollera din bilens kapacitet innan du ger dig ut på vägen.

Fordon Maxvikt med B-kort Krävs BE-kort?
Bil och husvagn 3500 kg Över 3500 kg
Bil och släpvagn 750 kg Över 750 kg

Hoppas att jag kunde klargöra dina frågor om ”Hur tung husvagn får jag dra med b-kort”. Kom ihåg att försäkerhetsregler är till för allas säkerhet – både din och andra trafikanter. Håll koll på vikter och gränser och njut av din roadtrip med husvagnen, säkert och lagligt!

Delade vi samma våglängd? Har du några andra frågor om att dra husvagnar med b-kort? Dela dem gärna i kommentarfältet här nedan! Rulla säkert, vänner!

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!