Hem » Hur streamar man och andra moderna frågor

Hur streamar man och andra moderna frågor

by runyourtable
0 comment
streaming

Kanske har du hört uttryck som “steamingtopplistan” eller “streamingtjänst”? Streaming är ett nytt fenomen som verkligen har fått fart de senaste åren. På svenska kallas det ibland för “strömning”, men det ordet har inte riktigt fått samma fäste. Men vad är streaming och hur streamar man?

Streaming är egentligen allt som inte är vanlig tablåbelagd TV eller radio. Kanske har du tittat på nyheterna på SVT Play på en annan tid än när det sändes på TV? Då har du streamat! Kanske har du använt din mobiltelefon eller surfplatta för att lyssna på en låt på Spotify? Då har du streamat musik! Streaming är media där du inte behöver ladda ner eller ha tillgång till en kopia, kan man säga. 

Hur gör man när man streamar?

Att streama idag är inte svårt och i vissa fall kräver det inte ens ett konto eller inlogg. På till exempel SVT Play eller Youtube kan du streama gratis och utan att skapa ett konto. Det finns även flera streamingtjänster där du betalar en månatlig summa och då får tillgång till materialet. Netflix, HBO, Cmore och Disney+ är exempel på sådana streamingtjänster. Om du använder en dator kan du gå in på respektive sida via webbläsare, men om du använder smarttelefon eller surfplatta brukar det finnas en app. 

Om du tycker att det verkar bökigt att titta på film från telefonens lilla skärm finns det andra sätt. Om du har Apple TV eller en Chromecast kan du nämligen streama från mobil till TV och på så sätt se dina program och filmer på TV-skärmen.

Om du inte är så intresserad av filmer och program kanske du istället undrar “hur streamar man musik?”. Det finns flera olika streamingtjänster för musik, och den största är svenskgrundade Spotify. Registrera ett konto, ladda ner appen och njut av tusentals olika artister. 

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!