Hem » Hur länge får man gå över tiden i västra götaland

Hur länge får man gå över tiden i västra götaland

by runyourtable
0 comment

Ett frågor man ofta får höra är: ”Hur länge får man gå över tiden i Västra Götaland?” Svaret beror på en rad olika faktorer, så låt oss hoppa rakt in och ta en titt på det.

Grundregler för Övertid

Generellt gäller att graviditeten betraktas som ”över tiden” om den varar längre än 40 veckor. I Västra Götaland, precis som i resten av Sverige, har du möjlighet att gå över tiden upp till 42 veckor om allting ser bra ut och både mor och barn mår bra. Men det kan skilja sig lite mellan olika sjukhus.

Vecka Procent över tiden Typisk åtgärd
40 40% Kontroll på MVC
41 20% Kontroll på MVC
42 3% Påbörjad förlossning
+42 Igelättning

Varför gå över tiden?

Det är helt naturligt att känna en viss oro om graviditeten fortsätter efter den beräknade förlossningsdagen. Men tidsfristen är en beräkning och alla barn är olika! Vissa behöver lite mer tid i magen än andra. Så länge det inte finns några komplikationer, kommer ditt vårdteam i Västra Götaland att vara bekväma att låta dig gå över tiden till 42 veckor.

Väntan kan vara värt det

Även om det kan kännas som en evighet att vänta på ditt lilla mirakel att anlända, tänk på att varje extra dag i magen ger ditt barn mer tid att utveckla sig. Kom ihåg, ”hur länge får man gå över tiden i Västra Götaland” är mer en fråga om säkerhet och hälsa än om tid.

Frågor kring graviditet kan ofta vara förvirrande och överväldigande. Därför är det viktigt att komma ihåg att varje graviditet är unik och att du alltid ska följa råd och rekommendationer från dina sjukvårdspersonal.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!