Hem » Cazzi Opeia – om Melodifestivalen (Moa Carlebecker)

Cazzi Opeia – om Melodifestivalen (Moa Carlebecker)

by runyourtable
0 comment

Det är kanske ingen som har haft ett lika stort genombrott i år som melodifestivaldeltagaren Cazzi Opeia, eller Moa Carlebecker som hon egentligen heter. Fast hennes karriär började egentligen långt tidigare med stora framgångar, bland annat med tre låtar som har toppat Billboardlistan.

Med en lång karriär framför allt som sångskrivare var det ett stort steg att ta sig ut på scenen i melodifestivalen. Frågan som många ställer sig är “hur gammal är Cazzi Opeia?”. Jo, hon är född 1988 och fyller 34 år i november 2022. 

Med musiken i blodet

Moa Carlebeckers föräldrar har båda bidragit till att ge henne en uppväxt fylld med musik. Pappan är musiklärare och mamman är musiker. Dessutom finns det fler musiker i hennes familj, bland annat en morbror som också är aktiv inom branschen. 

Det var kanske inte så märkligt att hon därför drogs till att göra egen musik. 2009 var hon med i Idol och året därpå släppte hon sin första singel. Hon hade en del framgångar som artist, men blev mest uppmärksammad som låtskrivare för olika K-pop-grupper. Det var genom det hon fick sina Billboardettor.

Stjärnskott i melodifestivalen 2022

Cazzi Opeia deltog i melodifestivalen 2022 och det var då som svenska folket på allvar fick upp ögonen för henne. Med sprudlande energi och klara färger lockade hon tittarna och lyssnarna till dans och glädje. Det var kanske då som många började undra över Cazzi Opeias ålder. 

Hon ställde upp med låten I Can’t Get Enough i tredje deltävlingen och tog sig till semifinal. Där tog hon en finalplats och hamnade slutligen på en 9:de plats i finalen. Trots att hon inte vann har hennes låt spelats flitigt efter tävlingen. När det kommer till hennes ålder så bevisar hennes framgång att du inte behöver vara tonåring för att slå dig in på dagens svenska musikscen. 

Musik för alla åldrar

Hur gammal Cazzi Opeia är spelar i slutändan ingen roll. Hon fyller 34 år 2022 och hon bevisar att dansant musik är för alla åldrar. Det är aldrig för sent att ställa sig på scenen igen. Hennes karriär hade kunnat ta henne bort från att släppa egen musik, men hon har återkommit till att vara sångare.

Kanske blir det mindre att skriva till andra och mer att skriva till sig själv framöver? Oavsett vilket kommer det garanterat att bli mer musik från den sprudlande Moa Carlebecker.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!