Hem » Erik Selin – affärsman, miljardär och fastighetsägare 

Erik Selin – affärsman, miljardär och fastighetsägare 

by runyourtable
0 comment
money3

Erik Selin, född 5 augusti 1967, är en känd svensk affärsman, fastighetsägare och vd som är bosatt i Göteborg. Han växte upp i norra Hisingen som son till Kjell Selin och Eva Selin Lindgren. Efter gymnasiet började han satsa aktivt på aktiehandel och i dag är han en av Sveriges rikaste människor. 

Korta fakta om Erik Selin

Fullständigt namnErik Selin
Känd förAffärsman, fastighetsägare 
ÅlderFödd 1967, alltså 55 år gammal
Bor iGöteborg
NummerErik Selins telefonnummer är svårt att hitta på nätet

Erik Selins biografi

Erik Selin växte upp i Göteborg, i Tuve på Norra Hisingen. Hans föräldrar är Kjell Selin och Eva Selin Lindgren, som är före detta riksdagsledamot för Centerpartiet. Erik Selin gick gymnasiet med en ekonomisk inriktning och efter studenten började han att inrikta sig mot aktievärlden och satsa allt mer på aktiehandel.

När han var 24 år kunde han köpa sin allra första hyresfastighet i Ängelholm, tack vare att han fick låna 20 miljoner kronor från sin bank. Efter detta har Erik Selin sakta men säkert byggt upp ett enormt framgångsrikt fastighetsimperium under bolagsnamnet Erik Selin Fastigheter AB.

Erik Selin och Zenergy

2017 blev det officiellt känt att företaget Zenergy tecknade en avsiktsförklaring värd 700 miljoner kronor och att Erik Selin blev ny storägare. Förutom det är han även engagerad i över 300 fastighetsbolag, till exempel i Wihlborgs. Han är också huvudägare och vd i Balder.

Det är många som är nyfikna på Selins olika innehav. En del undrar också om man rekommenderar köp i Erik Selins bolag. Den frågan är förstås inte så lätt att svara på och vi kommer heller inte att göra några försök till det här.

Själv har dock Erik Selin inte varit sen att ge råd till andra. I mars 2021 gick han till exempel ut offentligt med att han tyckte att Rutger Arnhult borde slå ihop alla sina fastighetsbolag till ett enda.

Officiellt om Erik Selin

Det är svårt att hitta officiell information om Erik Selin på internet eller på ratsit. Det är många som undrar sådant som “var bor Erik Selin” och liknande. Det går dock inte enkelt att hitta något om var han bor. Det finns däremot officiell information om hans företag, Erik Selin Fastigheter Göteborg AB, men inte så värst mycket matnyttigt. Här är något av det man kan hitta: 

  • Erik Selin Fastigheter Göteborg AB är verksam inom fastighetsförvaltning på uppdrag och hade totalt 6 anställda 2021. Antalet anställda är oförändrat sedan året innan. Bolaget är ett aktiebolag som varit aktivt sedan 2006.
  • Erik Selin Fastigheter Göteborg AB gick med 45 miljoner kronor i vinst år 2021.
  • Verksamhetsbeskrivningen för Erik Selin Fastigheter Göteborg AB är följande: Bolaget skall äga och förvalta fastigheter, bedriva handel med värdepapper samt därmed förenlig verksamhet. 

Erik Selins familj

Det har varit ett stort intresse kring Erik Selins familjeliv de senaste åren. Det stod bland annat mycket om honom på skvallersajten stoppa pressarna.

Erik Selin var gift med Jennie Selin mellan 2013 och 2020. Erik Selin och Jennie, som tidigare hette Marsell i efternamn, gifte sig i mars 2013 och hade då varit tillsammans under lång tid. Jennie Selin är aktiv inom ridsporten och familjen äger även ett större ridhus utanför Göteborg.  De har tre barn tillsammans.

2019 blev det dock officiellt att paret skulle gå igenom en skilsmässa. Erik Selin hade ansökt om skilsmässa den 20 maj 2019, i Göteborgs tingsrätt. 

Erik Selin och Isabella

I samband med skilsmässan blev Erik Selin mycket omskriven eftersom bloggerskan Isabella Löwengrip skrev om honom i sin blogg och det ryktades då om att de var ett par. De syntes bland annat på bild tillsammans i Saint-Tropez.

Isabella har hävdat att de var ett par i ett år, men Erik själv har aldrig bekräftat deras förhållande offentligt. Klart är att det påstådda förhållandet väckte mycket uppmärksamhet. Det var många som frågade sig om det var slut mellan Erik Selin och Isabella.

Petrusko om Erik Selin

Om du är mer nyfiken på Erik Selin så kan du både läsa om honom och hitta länkar till intervjuer om honom i Petruskos blogg. Petrusko är aktiv investerare och har skrivit om börsen i 20 års tid.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!