Hem » Dags att ta itu med skärmtiden?

Dags att ta itu med skärmtiden?

by runyourtable
0 comment

Ja, det är dags att ta itu med skärmtiden. Det är en mycket bra idé att begränsa skärmtiden inför julen. Vintern är en tid då de flesta spenderar mer tid inomhus och det blir lätt fler timmar framför skärmen. Det finns många casinon som har en bonuskod som gör att man lockas ännu mer till datorn. Men julen är menad att vara en tid för familj och vänner, så det gäller att hitta en bra balans!

Gör en lagom begränsning av skärmtiden

Det är viktigt att göra en lagom begränsning av skärmtiden, så man inte tillbringar för mycket tid framför datorn eller tv:n. Man bör titta på hur mycket tid man tillbringar framför skärmen och sedan göra en begränsning för sig själv. Det är lätt att fastna i en ond cirkel där man bara vill spela mer och se mer på tv, men det är viktigt att komma ihåg att man måste ta hand om sig själv också. Man bör ha andra aktiviteter som man gillar och inte bara fokusera på den där skärmen hela tiden. Ett tips kan vara att varje timme man spenderar framför tv:n, måste man spendera lika mycket tid att läsa en bok. Ifall man då tittar på tv i en timme måste man samma dag även läsa i en timme. På så vis begränsar man sin skärmtid samtidigt som man skapar en ny bra vana.

5 tips för att minska skärmtiden

1. Sätt en tid för skärmtiden och håll dig till den.
2. Gör något annat när du är trött på skärmen, ta en paus och gör något annat roligt.
3. Ladda ner appar som hjälper dig att kontrollera skärmtiden, så att du inte spenderar för mycket tid framför den.
4. Använd en timer för att se hur länge du har varit vid skärmen, så att du vet när det är dags att ta en paus.
5. Stäng av alla distraherande appar och ljud från skärmen, så att du kan fokusera på annat.

Skärmtid och barn

Skärmtid är ett stort problem för många barn i dag. De tillbringar allt mer tid framför skärmar, oavsett om det är datorer, tv-apparater eller mobiltelefoner. Detta kan leda till att barnen inte får nog med motion och utomhuslek, och det kan påverka deras sociala interaktioner med andra barn. Det är viktigt att begränsa skärmtiden för barn, och det finns flera sätt att göra det. Man kan begränsa tiden som barnen tillbringar framför skärmen, man kan begränsa innehållet som de tittar på eller så kan man helt enkelt avstå från att ha skärmar i hemmet. Oavsett vilket sätt man väljer, är det viktigt att se till att barnen får nog med motion och social interaktion.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!