Hem » Elever med neuropsykiatriska svårigheter vad gör vi och varför

Elever med neuropsykiatriska svårigheter vad gör vi och varför

by runyourtable
0 comment

Elever med neuropsykiatriska svårigheter – vad gör vi och varför?

Att arbeta med elever som har neuropsykiatriska svårigheter kan vara både berikande och utmanande. Varför? Och vad är det vi gör för att hjälpa dessa elever? Låt oss dyka ner i det.

Neuropsykiatriska svårigheter – vad är det?

Neuropsykiatriska svårigheter är en samling av olika diagnoser som påverkar hur en person tänker, känner och beter sig. ADHD och autism är två vanliga exempel. För oss som arbetar med elever med dessa svårigheter är det viktigt att förstå att varje elev är unik och behöver individuell hjälp.

Typ av störning Vanliga symptom Hur vi kan hjälpa
ADHD Svårt att fokusera, hyperaktivitet Strukturerad miljö, extra tid för uppgifter
Autism Svårigheter med sociala situationer, känslighet för sensoriska stimuli Strukturerad och förutsägbar miljö, sensoriska anpassningar

Nu till frågan, vad gör vi?

Det första steget är att skapa en stödjande och flexibel inlärningsmiljö. Det kan innebära att anpassa klassrummet, ändra schemat eller använda olika inlärningsresurser. Dessutom ger vi extra tid till eleverna för att klara av sina uppgifter.

Varför gör vi det vi gör?

Därför vi bryr oss. Vi ser potentialen i varje student och vi vill göra allt vi kan för att de ska kunna nå sin potential. Genom att ge rätt stöd, kan eleverna utveckla sina styrkor och bemästra sina svårigheter. I slutändan är vårt yttersta mål att förbereda dem för livet – både inom och utanför skolan.

Slutord

Att arbeta med elever med neuropsykiatriska svårigheter kan stundtals vara utmanande, men det är också otroligt givande. Vi får möjlighet att se dessa elever växa och utvecklas trots sina utmaningar. Det är verkligen konstigt, eller hur? Men kanske är det just det som gör det så fantastiskt.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!