Hem » Den som väntar på något gott väntar alltid för länge

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge

by runyourtable
0 comment

Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge

Vi har alla hört uttrycket ”den som väntar på något gott, väntar alltid för länge”. Men vad betyder det egentligen? Faktum är att detta ordspråk kan tolkas på en mängd olika sätt, alla starkt kopplade till vårt tålamod och förmåga att sätta värde på det vi har.

Att vänta kan ofta vara svårt, det ligger i vår natur att vilja ha saker direkt. När detta händer, står vi inför en utmaning, ska man ge efter för frestelsen eller kan man hålla ut och vänta på något som kan vara mycket bättre? Den som väntar på något gott, kan vänta för länge. Betänk det nästa gång du känner att du snabbt vill ha en lösning på något, ibland kan det vara bättre att stanna upp.

Fras Ursprung Betydelse
Den som väntar på något gott väntar alltid för länge Svenskt ordspråk Utrycker tanken att tålamod är en dygd, men att det kan vara svårt att vänta på något man längtar efter.
Tålamod Universellt begrepp Förmågan att uthärda motgångar utan att ge upp eller tappa humöret.
Väntan Universellt begrepp Perioden mellan att man vill ha något och när man faktiskt får det. Kan vara både korta och långa perioder.
Värde Universellt begrepp Det relativa värdet eller betydelsen av något. Kan också hänvisa till dess monetära värde.

Lite mer fördelar med att vänta och reflektioner

  • Väntan kan ibland ge oss tid att reflektera och tänka igenom våra beslut.
  • Genom att vänta kan vi också ibland upptäcka att det vi trodde vi ville ha, kanske inte var vad vi verkligen behövde.
  • Om vi lär oss att uppskatta väntan kan vi ibland märka att belöningen är ännu sötare när vi väl får det vi har väntat på.

Relaterade inlägg

Om oss

Runyourtable.se är ett nöjesmagasin som blandar högt och lågt. Du finner inlägg om både teknik, mat & dryck, nöje, sport och fritid.

Senaste nytt

GDPR

För att läsa hela  integritetspolicyn kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter vänligen klicka här.

Reklam & annonser

Vill du annonsera?

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya inlägg. Låt oss hålla dig uppdaterad!